This website is using cookies
×

Levering en garantie


Al onze meubelen zijn binnen 2 werkdagen leverbaar, mits anders aangegeven.

De verzendkosten zijn als volgt: 
Bestellingen onder de € 250,-  + € 8,-
Bestellingen boven de € 250,- gratis verzending!

(Geldt ook voor België)

Levering per DHL


Alle losse bestellingen worden verzonden met DHL. U kunt bij ons een track en trace code opvragen indien gewenst. Op de homepage van DHL kunt u uw zending dan controleren. Let op, u kunt alleen zien wat de status van het pakket is, u kunt niet zien hoe laat DHL komt. U kunt bij uw order aangeven op welke dag u de bestelling wilt ontvangen en dan houden wij daar rekening mee. We zullen het pakket dan ook op de door u gewenste dag laten afleveren.

Bestel voor 15:00 uur op:

1e bezorging op:

Niet thuis? 2e bezorging op:

Maandag

Dinsdag

  Woensdag

Dinsdag

Woensdag

  Donderdag

Woensdag

Donderdag

  Vrijdag

Donderdag

Vrijdag

  Maandag

Vrijdag

Maandag

  Dinsdag

Zaterdag

Dinsdag

  Woensdag

Zondag

Dinsdag

  Woensdag

 map

Niet thuis

Bent u niet thuis, dan komt DHL automatisch de volgende dag nog een keer langs. Bent u de tweede keer wederom niet thuis, dan bewaart DHL uw pakket bij het dichtstbijzijnde depot. U hebt dan vijf dagen de tijd om het af te halen. Ook kunt u binnen deze vijf dagen een derde afleverpoging inplannen. Bent u de derde keer wederom niet aanwezig, dan gaat het pakket retour. Voor een nieuwe levering dient u dan extra verzendkosten te betalen.

Klachten

Iedere klacht ontvangen we graag met een bijgevoegde foto. Aan de hand van de foto dient duidelijk te worden wat de klacht is, en hoe wij deze kunnen verhelpen. Binnen 24 uur (op werkdagen) ontvangt u van ons een bericht met een voorstel om het product of een onderdeel te komen ruilen.

Alle service is geheel kosteloos. Het product dient goed te functioneren en wij als leverancier zijn verantwoordelijk voor het leveren van een degelijk product.

Retourneren

U mag uw product binnen 14 werkdagen vanaf de dag van ontvangst retourneren. U hoeft hier geen reden voor op te geven. Let wel, het product dient origineel verpakt geretourneerd te worden. De kosten voor retourneren zijn altijd voor de koper. Uw aankoopbedrag wordt wel gecrediteerd en teruggestort op uw rekening. U kunt dit teruglezen op de website van de Consumentenbond “wet koop op afstand”.

Wilt u retourneren omdat uw product is beschadigd? Ook dan gelden bovenstaande regels. Indien u schade hebt dient u de leverancier de mogelijkheid te bieden uw product te vervangen voor een deugdelijk product. Omruilen, zoals hierboven aangegeven, is altijd gratis.

Garantie

Vanzelfsprekend krijgt u naast een scherpe prijs, ook twee jaar garantie op het product. Zorg wel dat u altijd uw factuurnummer doorgeeft wanneer u om service vraagt.

Track & Trace

Wanneer uw bestelling onderweg is, kunt u de track & trace code gebruiken om uw zending te volgen. De track & trace code ontvangt u per email van ons.

Thuis

Bezorging tot aan de deur! Nadat u getekend heeft, kunt u gaan genieten van het door u bestelde product.

Niet thuis

Wanneer u niet thuis bent, laat DHL een berichtje achter. De volgende werkdag wordt het pakket nog een keer aangeboden. Bent u de 2e keer ook niet thuis? Dan kunt u het pakket ophalen bij een depot bij u in de buurt.

Tevreden

Bent u tevreden? Vertel het door! U kunt een berichtje achterlaten op onze facebook pagina

www.facebook.com/mintimoon

Ontevreden?

Is er iets misgegaan of bent u niet tevreden? Dan vinden wij dat vervelend om te horen, neemt u alstublieft contact op met ons support team.

+31 (0)85 060 1900 of